Варіанти працевлаштування в Польщі: робоча віза чи біометричний паспорт

Для громадян України існують різні шляхи офіційного працевлаштування у Польщі. Введення безвізового режиму відкрило для наших співгромадян ширші можливості в цій сфері. Додатково цього року Польща спростила процедуру перетину кордону та організації перебування на своїй території, влада скоротила термін прийому на роботу іноземців.
Компанія Смарт Ворк Україна нагадує, що українським заробітчанам слід звернути увагу на змінений перелік документів, необхідних для легального працевлаштування в Польщі за умовами безвізу.
Отже, щоб офіційно влаштуватись на роботу в Польщі, українцям потрібно надати дійсний біометричний паспорт, виданий протягом останніх 10 років, і дійсний протягом трьох місяців після виїзду. Заробітчанин має бути власником банківської картки с достатньою сумою коштів. Також обов`зковою умовою є бронювання готелю і квиток у зворотному напрямку.
Трудовий мігрант повинен мати дозвіл на роботу в Польщі або заяву роботодавця про намір працевлаштувати іноземця. Як варіант — українцю можна виїхати до Польщі за безвізом як турист, а оформленням необхідних документів зайнятися вже за місцем роботи.
Серед недоліків виїзду до Польщі за наявності тільки біометричного паспорту:
– обмеження термінів перебування;
– 90 днів за півроку;
– очікування отримання дозволу на роботу в Польщі (від тижня до місяця);
– витрата часу на пошук потрібної вакансії, якщо ви самостійно заздалегідь не домовилися про працевлаштування.
Отже, з передбачених законом трьох місяців легальної роботи в Польщі, українець-власник біометричного паспорту більшу частину часу може витратити на підбір місця роботи та підготовку дозвільних документів.
Щоб влаштуватись на роботу в Польщі на довгий термін, спеціалісти рекомендують відкривати візу. Такий спосіб надає можливість українцям працювати в Польщі довше шести місяців, отже заробити більше грошей. Трудові мігранти, які відкрили робочу візу, мають значно ширший вибір вакансій, адже польські роботодавці віддають перевагу саме таким іноземним працівникам.
Польська робоча віза D дозволяє працювати в Польщі 180 днів, Воєводська віза — 360 днів і більше.
Компанія Smart Work Sp. zo.o. допомагає відкрити робочу візу в Польщу, забезпечує повне юридичне та документальне супроводження. Завітавши у наш офіс у Харкові, ви переконаєтеся у високому рівні сервісу. Співробітництво з Смарт Ворк — це ваша гарантія отримання візи в Польщу. Додатково ми виготовляємо всі необхідні документи на подовження термінів перебування за кордоном.

Замовити дзвінок

Наші спеціалісти зв'яжуться з Вами найближчим часом

Ваше ім'я

Ваш телефон

Залишити заявку на візу

Наші спеціалісти зв'яжуться з Вами найближчим часом

Ваше ім'я

Ваш телефон

Оберіть послугу